Ingrijirea unghiilor incarnate si deformate

Azi va vorbesc despre unghiile incarnate si deformate si despre cum sa le ingrijim. Daca aveti parte de aceste neplaceri va invit sa cititi mai departe, iar daca suferiti de alte probleme cum ar fi unghiile ingalbenite, sau nu stiti ce forma sa va alegeti la unghiute, va invit sa faceti o vizita la sectiunea "ABOUT YOUR NAILS" unde veti gasi cu siguranta raspunsuri la intrebarile voastre. De asemenea daca doriti sa aflati ceva anume despre unghiutele voastre, nu ezitati sa ma intrebati.

Aspectul unghiei este influentat de starea generala a sanatatii, datorita unor tulburari de natura glandurala sau a unor boli se produc deformari si ingrosari la nivelul unghiilor. Astfel se intalnesc mai multe tipuri de deformari si ingrosari:
- unghii foarte subtiri si sticloase;
- unghii foarte dure care se sparg sau se rup foarte usor;
- unghii ingrosate.
Fiecare din aceste tipuri necesita miscari mai atente din partea manichiuristei/pedichiuristei adecvate la grosminea, duritatea si forma unghiei.

Unghiile foarte subtiri, necesita o ingrijire speciala, pilirea acestora se va face cu o pila de carton, nicidecum cu o pila de fier, pentru ca riscati sa rupeti unghia, apoi se pot apela la tratamente si bai care sa ajute la intarirea unghiei. Si in cazul unghiilor foarte dure se recomanda aceleasi operatiuni.

Unghia ingrosata prezinta cele mai mari dificultati de ingrijire deoarece este deosebit de dura, acest tip de unghie este frecvent intalnit la unghiile de la picioare, insa nici unghiutele de la maini nu sunt ferite. Adesea au forma de ghiara si este foarte greu pana se aduc la o forma normala (ovala). Inainte de taiere, in cazul unghiilor ingrosate se subtieaza din grosimea lor, fie prin pilire cu o pila mai mare, fie prin razuire cu bisturiul sau prin taiere cu ajutorul clestelui. 

Suprafata superioara a unghiei se razuieste cu rabdare de obicei cu bisturiul incepand de la radacina spre extremitatea libera a acestuia. Dupa aceasta operatiune, se controleaza sa nu mai existe scame, se curata pielita din santul perunghial, se dezinfecteaza si se aplica carminul (dupa caz).

In cazul unei infectari mai puternice se aplica dezinfectate puternice, iar daca este nevoie se pot aplica chiar si antibiotice. 

Cam atat pentru azi, am incercat sa fiu cat mai directa, data viitoare o sa va vorbesc despre bataturi si despre cum sa scapam de ele. 

Asadar daca va place ce gasiti aici va invit sa va abonati la blogul meu pentru a fi la curent cu noutatile. Be DOPE, be YOU!

No comments

Post a Comment

Stiu ca ai ceva de zis!!!

You can also find me on Facebook: https://www.facebook.com/cutenailart