Fondul de ten- Partea a II-a

Fondul de ten este disponibil in opt variante:

Batonul, este un produs ambalat cu foarte mare atentie si care contine atat un fond de ten crema, cat si un corector. Ideal pentru o piele normala spre uscata, este optiunea cea mai buna pentru femeile care doresc sa acopere cat mai mult. Ofera un grad maxim de acoperire a imperfectiunilor, a petelor rosii sau a diferentelor din nuanta pielii. Batonul iti ofera acoperire maxima, dar poate fi prea mult in cazul unui ten curat unde acoperirea nu este necesara. 
Fondul de ten lichid, este cel mai raspandit si se potriveste cu majoritatea daca nu chiar cu toate tipurile de ten. Este disponibil de la formule non-grase sau care absorb grasimile pana la formule hidratante care acopera imperfectiunile mai mult sau mai putin in functie de firma si formula. Poti gasi si achizitiona acest fond de ten la sticluta sau la tub. Aplicat, acopera mai mult decat o crema colorata, dar mai putin decat un fond de ten crema.

Fondul de ten crema, este fin si cremos si este special creat pentru tenurile de la uscat la normal. Confera pielii un aspect natural, iar in acelasi timp ofera un grad ridicat de acoperire. Este foarte usor de lucrat cu el deoarece, desi are o consistenta mai densa, poate sa arate foarte natural si simplu daca este aplicat cu un buretel umed. Avand o putere de acoperire foarte mare, poate fi folosit de asemenea cu rol de corector, daca nu aveti cearcane foarte pronuntate. Fondul de ten crema este ideal pentru pielea uscatal insa daca ai pielea prea uscata, se poate sa-ti dea un aspect incarcat de masca.