Bataturile si cum scapam de ele

Dupa cum am promis, vin cu un articol despre bataturi. De asemenea mai multe sfaturi despre unghiutele voastre gasiti in sectiunea "ABOUT YOUR NAILS", nu ezitati sa o "folositi", puteti chiar sa abuzati de ea caci nu ma supar. Deci, sa trecem la "treaba". 

Cum se formeaza bataturile?
Bataturile si straturile cornoase se formeaza de obicei pe falange, pe partea superioara a degetelor in dreptul articulatiilor, aceste zone fiind mai sensibile. Mai exact, ele se formeaza sub unghie, intre degete lateral, pe calcaie, pe talpa, respectiv pe locurile unde greutatea corpului apasa mai mult. 

Ce sunt acestea? 
Ei bine, bataturile sunt simple ingrosari ale pielii si sunt de mai multe feluri, de obicei sunt mai frecvente la picioare, insa apar si la maini in cazul oamenilor care muncesc cu mainile (agricultura, constructii) sau depinde, de exemplu eu am avut bataturi la maini dupa ce am facut exercitii cu ganterele acelea micute, hi hi.

Cum scapam de ele?
Pielea ingrosata se curata cu bisturiul pe locul unde se afla stratul de piele cheratinizat. Se executa miscari usoare, se taie in asa fel incat sa nu se raneasca tesutul ingrosat de pe talpa, calcaie, partea superioara a degetelor se curata cu foarte multa atentie. 

Spre deosebire de tesutul ingrosat in special pe calcaie si pe talpa bataturile propriu-zise nu sunt presate numai la suprafata ci merg in profunzime fiind deosebit de dureroase. Ele se taie treptat in etape scotandu-se cu mare atentie tesuturile corifiate pentru a evita rana. Atentie mare va fi atunci cand se va ajunge la radacina bataturii. 

In cazul tesuturilor ingrosate de pe talpa piciorului sau calcaie care prezinta si o batatura cu radacina se foloseste bisturiul dupa caz. Se foloseste de asemenea lancea sau rozeta si se curata radacina. Bataturile plasate pe falange se curata taindu-se cu rozeta tesutul ingrosat.

Bataturile formate lateral pe degete si intre degete se curata treptat, intai cu bisturiul pentru indepartarea primului strat de la suprafata pana se ajunge la radacina. Acestea se scot cu atentie cu ajutorul daltitei astfel incat sa nu mai ramana nicio ramasita din tesutul cheratinizat. In caz contrar datorita presiunii incaltamintei se produc dureri si batatura se poate reface. 

Bataturile plasate intre degete sunt cele mai dificile de scos si ingrijit. Pielea fiind sensibila producandu-se hemoragii. Ele se curata in modul descris anterior din 2 in 2 saptamani in decurs de cateva sedinte folosindu-se rozeta. 

Siii cam atat, va sunt datoare cu un articol despre forma unghiilor, promit ca n-o sa mai uit de el.

Asadar daca va place ce gasiti aici va invit sa va abonati la blogul meu pentru a fi la curent cu noutatile. Be DOPE, be YOU!

3 comments:

  1. Nu ati spus cum putem scapa de bataturile sub unghii?!

    ReplyDelete
  2. Cum putem scapa de bataturile sub unghie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bicarbonat de sodiu, ceai de musetel si evita incaltaminte care iti provoaca bataturile.

      Delete

Stiu ca ai ceva de zis!!!

You can also find me on Facebook: https://www.facebook.com/cutenailart