Guest post- Bucurestiul si spectacolele de opera, opereta...

Cei care viziteaza frumoasa capitala o fac pentru faptul ca este cel mai important punct al Romaniei. In Bucuresti se intampla totul. In Bucuresti se afla totul, de la mall-uri Bucuresti, cu de toate, magazine de decoratiuni si mobila, la spectacole de opera si opereta, de la evenimente de toate soiurile la surprize placute si mai putin neplacute. Cele mai multe spectacole se tin in capitala iar cele mai importante spectacole sunt cele de Anul Nou in care aproape tot Bucurestiul vuieste de muzica buna iar artistii muncesc de zor pentru a ne aduce buna dispozitie si atmosfera spectacolului. 

Insa nu toti oamenii asculta muzica comerciala si muzica underground, unii dintre ei ascultand opereta si vizitand spectacolele de opera. Majoritatea oamenilor care frecventeaza astfel de spectacole sunt cei cu varsta de 35+, din pacate. 

Tinerii nu prea frecventeaza astfel de spectacole sau nu le frecventeaza deloc, fiind acoperiti de muzica comerciala. Insa acele spectacole sunt izvoare de cultura iar aceea este forma initiala a muzicii. De acolo a pornit totul, de ce nu ascultam muzica de calitate?


Spectacolele au rolul de a ne strange pe toti la un loc si sa ne bucuram de muzica pe care o auzim, impreuna cu alti oameni cu care impartasim aceleasi gusturi in materie de muzica. Frecventarea spectacolelor de acest gen este precum un proces indelung de educare muzicare care se face pas cu pas. Simti ca evoluezi si inveti sa faci diferenta intre muzica de calitate (aici nu ma refer la calitatea sunetului) si cea care se promite a fi de calitate. Tu de cate ori ai fost la un spectacol de opereta? 

1 comment:

  1. Pacat de un oras ca Bucuresti. Astazi, multi prefera manelele unui spectacol de caltate

    ReplyDelete

Stiu ca ai ceva de zis!!!

You can also find me on Facebook: https://www.facebook.com/cutenailart