Baia de ulei a unghiilor

Dupa ingalbenirea unghiilor, urmatoarea problema cu care se confrunta multe persoane este exfolierea acestora, toata lumea stie ca unghiile de la maini care se rup usor sunt foarte suparatoare, nu degeaba femeile apeleaza la tot felul de artificii pentru a avea unghii frumoase, cum ar fi unghiile false, insa o alternativa sa zicem asa mai naturala cu ajutorul careia sa-ti ingrijesti unghiile astfel incat sa nu mai fie nevoie sa apelezi la saloane specializate, sunt baile regenatoare de uleiuri calde. Prin baia de ulei vitaminizat se urmareste regenerarea stratului carnos al unghiilor de la degetele mainilor.

Se va proceda in urmatoarele feluri:
Dupa ce s-a sters lacul de pe unghii, se desface pielita perunghiala cu cutitasul, se pileste apoi marginea unghiilor (li se da o forma), astfel se pregatesc unghiutele pentru a fi introduse in baie. 

Pentru baia de ulei aveti nevoie de un vas de portelan, un buretel (optional) si apa calda. Asadar in vas/bol ce aveti la indemana se introduce buretele rotund pe fundul acestuia, apoi se toarma 100g de apa calda (temparatura sa fie intre 40-60 de grade in functie de cat o suportati) si in final se adauga 20g de ulei de masline sau de porumb (eu am incercat si cu ulei de ricin, hihi).

Se lucreaza de la mana stranga la mana dreapta, cat trebuie sa tineti mana in vas? 10 minute este de ajuns, baia ar fi bine sa se faca de cateva ori pe saptamana sau daca nu aveti la dispozitie prea mult timp va recomand inainte de culcare sa va masati cu miscari circulare si ulei de ricin/ masline unghiile, a doua zi clatiti cu apa calduta si gata.