Unghiile ingalbenite - cauze, remedii

Buna fetelor, astazi vreau sa va vorbesc despre unghiile ingalbenite. Pe unde umblu aud tot mai des de aceasta problema. Si dupa ce v-am intrebat daca doriti sa stiti mai multe despre unghii, iata ca am decis sa dedic o postare speciala acestui subiect.

Va rog sa tineti cont ca nu sunt o mare specialista in ceea ce priveste unghiile (desi sunt "certificata" pentru asta, haha) si o sa va vorbesc doar din experienta.
Nu vreau sa trancanesc prea mult, asa ca va spun din start ca oja este principala cauza a ingalbenirii unghiilor pentru ca de multe ori este folosita gresit, ce inseamna asta? Ei bine, gresit adica fara o baza si fara a lasa unghiile sa mai "respire" din cand in cand.

Am patit si eu asta, si ca remediu am folosit lamaia, care intr-adevar a avut efect asupra unghiutelor mele, insa am fost nevoita sa folosesc si pila (de hartie/carton, ce o fi- o recomand mai ales daca aveti unghii care se exfoliaza/ subtiri) ca sa "slefuiesc" unghia caci "galbeneala" nu disparuse in totalitate.

Sa va arat si o poza cu unghiutele mele cand isi mai revenisera.
Deci daca aveti unghiile ingalbenite iata trebuie sa faceti:

1. Pauza de la oja o saptamana/ doua (cat rezistati);
2. Luati de la magazin o lamaie, stoarceti-o intr-un recipient (nu pe toataaa) si bagati unghiile in acel suc o data pe zi;
3. Daca sunt foarte, foarte ingalbenite si nu se duce nici dupa pasii 1 si 2, dati fuguta la magazin si cumparati-va pila de carton, dupa care incercati sa piliti suprafata unghiei (dar cu mare atentie) pana se duce "galbeneala";
Sursa foto
4. Dupa acesti pasi unghiile voastre ar trebui sa arate normal, iar ca sa le pastrati in continuare frumoase, va sfatuiesc sa folositi orice lac incolor (daca doriti baza pentru unghii de la nu stiu ce firma e alegerea voastra - recomand Avon, Gabrini si Farmec ) ca baza inainte de a aplica lacul colorat.

Si ca tot sunt la recomandari, pentru fetele care au unghiile subtiri, se exfoliaza si chestii din astea, recomand uleiul de ricin, este testat personal, se gaseste in plafar-uri si costa in jur de 7-8 lei. Daar, trebuie utilizat o perioada indelungata, cam 1 luna- 2 ca sa vedeti rezultate. In cazul in care nu merge nici cu acest ulei, va sfatuiesc sa vedeti cum stati cu calciul.

 Mno sper sa va fie util, daca aveti nelamuriri nu ezitati sa ma intrebati.
Va tuc.
O zi faina.