Bataturile si cum scapam de ele

Dupa cum am promis, vin cu un articol despre bataturi. De asemenea mai multe sfaturi despre unghiutele voastre gasiti in sectiunea "ABOUT YOUR NAILS", nu ezitati sa o "folositi", puteti chiar sa abuzati de ea caci nu ma supar. Deci, sa trecem la "treaba". 

Cum se formeaza bataturile?
Bataturile si straturile cornoase se formeaza de obicei pe falange, pe partea superioara a degetelor in dreptul articulatiilor, aceste zone fiind mai sensibile. Mai exact, ele se formeaza sub unghie, intre degete lateral, pe calcaie, pe talpa, respectiv pe locurile unde greutatea corpului apasa mai mult. 

Ce sunt acestea? 
Ei bine, bataturile sunt simple ingrosari ale pielii si sunt de mai multe feluri, de obicei sunt mai frecvente la picioare, insa apar si la maini in cazul oamenilor care muncesc cu mainile (agricultura, constructii) sau depinde, de exemplu eu am avut bataturi la maini dupa ce am facut exercitii cu ganterele acelea micute, hi hi.

Cum scapam de ele?
Pielea ingrosata se curata cu bisturiul pe locul unde se afla stratul de piele cheratinizat. Se executa miscari usoare, se taie in asa fel incat sa nu se raneasca tesutul ingrosat de pe talpa, calcaie, partea superioara a degetelor se curata cu foarte multa atentie.