Sa cunoastem produsele: Conturul pentru ochi (eyeliner)

Conturul pentru ochi/ tusul sau eyeliner-ul este disponibil in patru variante de baza:


Conturul lichid, este o substanta colorata care se aplica in jurul ochilor cu o pensula cu varful foarte subtire. Aceasta varianta rezista cel mai mult si confera aspectul cel mai spectaculos. Se gaseste si sub forma unui marker ori a unui aplicator cu varful foarte ascutit din burete(pic. 1).


Tusul lichid(pic. 2) este ideal pentru genele false deoarece ascunde foarte bine banda adeziva. Este indicat sa folosesti acest tip de tus doar pentru a contura genele de sus. Aplicat pe genele de jos da un aspect artificial si strident. 
Tus din acesta folosesc si eu, il recomand, hi hi.




Conturul compact, este un produs cu aspect de pudra compacta, care se aplica in jurul ochilor cu o pensula umeda. Are cam acelasi rezultat ca produsul lichid. Insa este mai usor de folosit(pic. 3).



Conturul crema, poate fi gasit ambalat in cutiute(pic,4) si se aplica cu o pensula umeda. Se obtine aproximativ acelasi rezultat ca si la folosirea celui lichid. Faptul ca se usuca mult mai repede si se aplica mai usor constituie un avantaj. Riscul de a se intinde pe fata este mult mai mic.




Creionul contur este folosit mai mult din simplul motiv ca este mai usor de manuit. Se gasesc si multe variante(pic.5). Unele sunt mai uscate si mai tari, altele sunt mai cremoase si aluneca foarte usor. In trecut, femeile inmuiau varfurile tari ale creioanelor dermatograf folosind un chibrit sau o bricheta. Din fericire, acum majoritatea creioanelor contin silicon - ceea ce le face sa alunece mai usor, sa se integreze mai bine in machiaj, dar si sa se intinda pe fata. Cea mai buna solutie este creionul cu suficient silicon cat sa alunece bine, dar insuficient ca sa nu se intinda. Ar fi mai bine sa folosesti un creion rezistent la transfer care sa dureze mai mult si sa nu se intinda pe fata. 

Sfat: Cu cat iti ascuti creionul mai des, cu atat va fi mai usor sa-l folosesti. 
Daca va place ce gasiti aici va invit sa va abonati la blogul meu si pe pagina de Facebook a acestuia pentru a fi la curent cu noutatile.
Be DOPE, be YOU!
sursatext: "Machiajul perfect"- Robert Jones
sursafoto: www.google.com

2 comments:

  1. Dupa cateva incercari eu tot pe cel lichid il prefer, cel carioca nu mi s-a parut destul de pigmentat si cel crema la fel, greu de manevrat. Pe cele nefericite le-am incercat de la Avon, insa sunt sigura ca mai sunt si altele care sunt totusi respectabile.
    Foarte faine articolele de genul asta. Keep up the good work!

    ReplyDelete
  2. Cred ca am o dependenta la ele! le folosesc pe toate, imi plact toate! cel "carioca" mi se pare mai...neserios, isi pierde din intensitate :)
    imi plac articolele tale! astept sa ajungi l fardul de ochi :)

    ReplyDelete

Stiu ca ai ceva de zis!!!

You can also find me on Facebook: https://www.facebook.com/cutenailart