Sa cunoastem produsele: Corectorul

Acesta poate fi gasit la fel ca fondul de ten in mai multe variante si texturi. Se utilizeaza texturi diferite ale corectorului in functie de zona-problema; de aceea, este important sa gasesti textura potrivita pentru portiunea fetei pe care o aplici. De exemplu, corectorul folosit la acoperirea zonei de sub ochi trebuie sa fie mereu cremos si umed, pe cand corectorul destinat acoperirii eruptiilor pielii sau a capilarelor distruse ar trebui sa fie mult mai uscat ca sa adere mai bine si pentru a dura mai mult. 

Batonul corector cremos, confera o acoperire complet, dar nu este totdeauna usor de integrat in machia. Este folosit, in primul rand, la ascunderea celor mai vizibile eruptii sau decolorari ale pielii. Poate fi folosit la mascarea cearcanelor, insa asigura-te ca este suficient de cremoasa pentru a fi integrata in machiaj si sa nu accentueze ridurile fine. Cea mai fina piele se gaseste sub ochi, deci folosirea unui corector nepotrivit va scoate in evidenta cearcanele.

Corectorul la cutiuta, acopera la fel de bine ca batonul, insa are o compozitie mult mai cremoasa si nu este la fel de dens- este mult mai bun pentru zona de sub ochi. Este varianta folosita cel mai frecvent de profesionisti, datorita puterii sale de acoperire. Desi, cel mai adesea, se gaseste in varianta cremoasa, este disponibila si in varianta mai uscata, non-grasa- folosita la acoperirea zonelor decolorate de pe suprafata fetei.

Tubul, are o textura mult mai cremoasa, cu risc minim de a se aduna in riduri; tocmai de aceea, aceasta formula este ideala pentru un ten matur. Tubul este si unul dintre corectoarele care se gasesc in foarte multe variante. Acopera bine si poate fi amestecat cu o crema sau un fond de ten pentru a crea un produs mai usor de intins. Este perfect de folosit sub ochi pentru ca poate fi integrat usor in machiaj.

Varianta cu aplicator, are textura aproape fluida si este excelenta pentru a uniformiza si a catifela tenul. Daca este folosita nuanta potrivita, poti aplica acest corector fara un fond de ten, pentru ca va intra in piele foarte usor. Acest corector ofera o acoperire mai rapida si poate mai densa decat un fond de ten lichid si este minunat pentru refacerea rapida a machiajului. Pudra este indicata pentru desavarsirea machiajului, deoarece aceasa fixeaza mai bine corectorul si rezista mai mult pe fata. 

Creionul corecteaza eficient micile imperfectiuni ale tenului, cum ar fi capilarele distruse, petele sau orice alt defect minor. Nu trebuie decat sa colorezi zona respectiva. Daca alegi o culoare potrivita, nu este nevoie sa integrezi corectorul in machiaj. Creionul corector este ideal si pentru trasarea conturului buzelor.

Corectorul compact non-gras este folosit cu precadere pentru a acoperi cosurile si petele de pe fata. Rezista mai mult timp, iar textura lui uscata nu irita eruptiile. Fiind atat de rezistent, corectorul compact este utilizat si la acoperirea petelor care apar odata cu varsta sau a pigmentarilor inestetice.

~ Produsele evidentiatoare se gasesc, din fericire, foarte usor pe piata. Ele ne ajuta sa ne ascundem defectelle, dar nu le acopera propriu-zisl. Au proprietati care reflecta lumina cu scopul de a minimiza zonele umbrite ale fetei. Cu alte cuvinte, aceste produse gasesc si lumineaza zonele umbrite de pungile de sub ochi sau de catre riduri. Trenuie doar sa le aplici pe zona intunecata pentru a o lumina facand aceste portiuni sa para mai putin diferite ca nuanta fata de restul tenului. Trebuie aplicate in cantitate mica. De foarte multe ori sunt confundata cu un corector, ceea ce, in mod evident, nu sunt. 

Tu ce fel de corector folosesti?

Daca va place ce gasiti aici va invit sa va abonati la blogul meu si pe pagina de Facebook a acestuia pentru a fi la curent cu noutatile.
Be DOPE, be YOU!
sursatext: "Machiajul perfect"- Robert Jones
sursafoto: www.google.com

No comments

Post a Comment

Stiu ca ai ceva de zis!!!

You can also find me on Facebook: https://www.facebook.com/cutenailart