Sa cunoastem produsele - Fondul de ten: partea I

Urmatoarea lectie de makeup consta in cunoasterea produselor. Dintr-o gama atat de diversificata de produse, este foarte greu sa-ti dai seama care dintre ele ti se potriveste. Totusi, nu-ti fie teama. Impreuna vom vorbi despre diferite produse cosmetice, despre forma lor sau despre ce le face pe ele unice sau cum trebuie folosite. Nu-i asa ca te simti deja mai increzatoare? Asadar, sa incepem!

Fondul de ten, este cea mai importanta investitie a ta in materie de machiaj. Poate sa-ti faca pielea sa arate impecabil si natural, si-i poate conferi o stralucire sanatoasa. Poate acoperi imperfectiuni si petele rosii, si sa armonizeze nuantele pielii tale. Daca il folosesti corect, poate sa faca mai mult pentru tenul tau decat orice alt produs cosmetic. Dar poate fi si cel mai greu de ales. 


La alegerea fondului de ten, trebuie sa tii cont de doua aspecte. Primul este sa-l potrivesti cu nuanta ta de ten. Al doilea este sa-ti gasesti formula care sa corespunda pielii tale De exemplu, daca ai ten gras, uneori exista posibilitatea ca grasimile din piele sa se amestece cu produsul cosmetic si sa-i dea tenului un aspect neuniform si patat. Formula potrivita de fond de ten va rezista mai mult pe ten.

Sfatul meu? Cheltuieste fara sa te uiti la bani cand vine vorba de fondul de ten. Diferenta de pret la produsele cosmetice prezentate de diferite companii nu este justificata numai de ambalaj, ci si de ingrediente. Cu cat acestea sunt mai pure, cu atat va fi mai scump produsul cosmetic. Fondurile de ten mai scumpe contin de obicei  pigmenti de o mai buna calitate care rezista mai mult timp pe piele si te avantajeaza mult mai mult. 
Fondurile de ten mai ieftine contin mai putini pigmenti de o calitate inferioara si implicit nu rezista mult timp pe piele. Daca vrei sa te rasfeti, foloseste cel mai scump fond de ten pe care ti-l poti permite. Fondul de ten si pudra stau la baza imaginii tale, adica sunt cele mai importante produse cosmetice. Economiseste la alte produse tocmai ca sa poti cumpara fond de ten.

Multumita tehnologiei moderne, ne sunt puse la dispozitie o diversitate de fonduri de ten, iar unele pot fi aproape invizibile. Poti alege dintre mai multe texturi si formule, care iti pot acoperi fata in mod diferit. Consistenta produsului si felul in care intra in piele sunt cheia spre o acoperire uniforma si fara cusur. Un fond de ten bun nici nu trebuie sa se observe ca il ai pe fata. Trebuie doar sa creezi iluzia de a avea o piele sanatoasa si frumoasa. 

Si cam atat pentru azi, urmeaza cele 8 variante in care este disponibil fondul de ten. Imi pare rau ca nu va pot pune totul aici, dar cine sta sa citeasca un ditamai carnatu' de postare? So, stati pe aproape. 

Daca va place ce gasiti aici va invit sa va abonati la blogul meu si pe pagina de Facebook a acestuia pentru a fi la curent cu noutatile.
Be DOPE, be YOU!

sursatext: "Machiajul perfect"- Robert Jones
sursafoto: www.google.com

2 comments:

  1. mda, mi s-a intamplat sa o dau in bara cu alegerea fondului de ten :| dar gresind invatam :D

    ReplyDelete
  2. folosesc foarte rar fond de ten , mai degraba folosesc BB Cream :)

    ReplyDelete

Stiu ca ai ceva de zis!!!

You can also find me on Facebook: https://www.facebook.com/cutenailart