Unghiile releva starea fiziologica

Pe parcursul vietii unghiile isi schimba forma, culoarea, etc. vrei sa stii ce reprezinta acest lucru? Citeste in continuare totul despre unghiile tale.

Unghiile concave. Semnaleaza tulburari nervoase si o tendinta de dilatare generala a organismului.

Unghiile concave accentuate. Atunci cand apare o scobitura, devine palida si concava cu canelura, putem banui o paralizie.

Unghii bombate. Sunt raportate afectiunilor cailor respiratorii, cum ar fi: bronsita, laringita, dureri de gat, astm.

Unghii bombate accentuate in gheare (principal la index). Le denumim unghii hipocratice. Ele exprima o tendinta excesiv carnivora. Este de asemenea semnul tuberculozei, dar trebuie sa ne ferim in darea unui aviz formal inainte ca alte indicii sa ne confirme.Inca o data, subliniem prudenta in observarea semnului izolat, care nu este suficient pentru a aduce o proba.

Unghiile fine si moi. De culoare alburie, ele permit descoperirea afectiunilor sanguine.

Unghiile subtiri (fine) accentuate. Sunt semnul lipsei de sange, cauzat in general de un dezechilibru alimentar: exces de cruditati, cafea, alcool sau zahar.

Unghii in general groase si dure. Sunt efectul unui exces in organism de produse animale. Tendinta la arteroscleroza.

Unghii groase accentuate. Ne pot releva un organism slabit, cu posibile suferinte organice.

Unghii netede si lucioase. Caracteristica bunei vitalitati. Din punct de vedere pshiologic le recunoastem umor personelor care prezinta aceste unghii.

Unghii ondulate (transversal). Ele acuza contraloviturile unei alimentatii constrastante, neregulate: efectul voiajelor dintr-un loc in altul suficient de indepartat, expus la schimbarea mancarii. In functie de amplasarea onduleurilor pe unghie, putem determina perioada tulburarii. Acest fapt poate fi legat si de ondularea parului.

Unghii deformate la extremitati. Schimbarea mancarii.

Unghii deformate la radacina. Exces de carne. Cand acest indice este acoperit de resturi de piele rosie putem presupune exces de produse lactate. 

Cam atat pentru azi, data viitoare va prezint caracteristici despre personalitatea voastra in functie de forma unghiei. Pe curand. Nu uitati sa va ingrijiti unghiile, sunt mai importante decat credeti. 

6 comments:

 1. Imi place postarea ta, habar nu aveam de lucrurile astea. :D
  Pupici :*

  ReplyDelete
  Replies
  1. ma bucur ca ti place:D pupici:D acum le stii :D

   Delete
 2. Ce postare interesanta ! Habar nu aveam ca putem citi in unghii:))

  Pupici,
  Maria:*

  ReplyDelete
 3. Otila postare. Am invatat lucruri noi. Multumim.

  ReplyDelete

Stiu ca ai ceva de zis!!!

You can also find me on Facebook: https://www.facebook.com/cutenailart